Hospice Sjælland

For pårørende og venner

Det er ofte rart at have en funktion, når man kommer på besøg. At kunne hjælpe til med omsorgen, hente drikkevarer, læse op, holde i hånd, vaske tøj eller køre din syge pårørende en tur udenfor i kørestol.
 
I skal ikke holde jer tilbage; tag gerne en snak med sygeplejersken, hvis I er i tvivl. Det er også velkomment, hvis nogen vil spille på klaveret i opholdsstuen eller vise lysbilleder fra rejser.
 
Livet må gerne leves på hospice
Din syge pårørende har ikke altid brug for, at du sidder tæt på og er stille. Livet må gerne leves på hospice: snak i telefon, læsning af avis, se TV, spille et spil, gråd og latter.
 
Kontaktperson for patienten på hospice
Hvis I er mange pårørende og venner omkring den døende, er det godt hvis I udpeger en kontaktperson, der kan hjælpe med at fordele besøg og give informationer videre.
 
At bo på hospice
I boligerne er der dobbelte sovesofaer, som I kan bruge, samt gæsteværelser, der kan benyttes i en kortere periode. Her bedes I selv medbringe sengetøj og håndklæder.

Mad kan medbringes og indtages ved spisebordene i opholdsstuen eller i boligerne.
 
Mærkedage
Hvis I har brug for at festligholde mærkedage med jeres syge pårørende, kan det gøres i boligerne eller I kan låne et lokale med plads til 25 personer.
 
Pårørendekøkken
Vi er ikke momsregistreret og kan derfor ikke sælge mad til pårørende. Som pårørende har man mulighed for i pårørendekøkkenet at lave mad samt opbevare brød, pålæg m.m. i køleskabet. Til hver bolig er der et overskab til rådighed.
 
Retræterum
Har dine pårørende brug for en stille stund, er de velkomne til at bruge retræterummet, hvor de bl.a. kan lytte til stille musik, betragte meditationsbilleder, læse en visdomstekst, skrive nogle af deres tanker ned – eller bare nyde afslapningen i den gode massagestol.
 
>> Læs mere under praktisk info for Hospice Sjælland.