Hospice Sjælland

Dagen på hospice

Hospice råder over både daglig- og spisestue samt Orangeri (glashuset), hvor du er velkommen til at være. Her kan du læse, høre musik, slappe af og nyde den dejlige udsigt på alle årstider.

Vil du en tur ud på terrasserne i din seng eller kørestol er det muligt, ligesom din familie er velkomne til at tage dig med på ture alt afhængig af, hvor meget kræfterne tillader. Tal med personalet om dine ønsker og behov.

Faste tilbud
På hospice vil du opleve, at vi også har faste rutiner - men de er ment som et tilbud til dig og dine pårørende.

Der er tilbud om faste spisetider i  spisestuen, den ugentlige gudstjeneste, musik i opholdsstuen og festligholdelse af alle højtider.

>> Læs mere om aktiviteter på hospice.

Måltidet
Mad og drikke er forbundet med hygge, glæde og sociale kontakter - faktorer, som fremmer livskvaliteten hos alle. >> Læs mere i uddrag af Årsrapport 2011: "Måltidet skal være en lille fest".

Køkken
Økonomaen og det øvrige køkkenpersonale tilbereder dagligt mad til hele døgnet. Ugens menu vil blive udleveret til dig. Har du lyst til noget andet at spise, så tal med personalet om det. Frisk frugt tilbydes dagligt. 

Det er ikke tilladt hospice at modtage hjemmebagte kager og andre fødevarer i henhold til fødevarelovgivningen.

Kaffe og the
Pårørende kan brygge egen kaffe og te i pårørendekøkkenet og er også velkomne til at tappe fra automaten i spisestuen.

Alkohol
Har du lyst til øl/vin eller snaps, serverer vi det gerne for dig. Dine pårørende har mulighed for at medbringe tilsvarende.

Aviser
Du kan omadressere dit eget abonnement til Hospice adresse og i dagligstuen ligger aviser til fælles brug.

Bibliotek
Du kan låne bøger, lydbånd, musik Cd'er og videofilm under dit ophold. Vi har et mindre udvalg af bøger og lydbøger til udlån i dagligstuen.

Musik
Vi holder meget af musik på Hospice Sjælland og du har mulighed for at høre musik i din bolig, i dagligstuen og i spabadet. Hospice råder over en del Cd’er, men medbring gerne egen favoritmusik og Dvd’er eller lån på biblioteket.

Flyglet i Orangeriet har en vidunderlig klang. Kan du eller dine spille på det, er I velkomne. Også gerne for os andre. Vi har også et klaver i dagligstuen.

Massagestol
I retræterummet er der en massagestol, som frit kan anvendes af pårørende.

Spabad
Udover dit eget badeværelse i boligen, har du mulighed for at benytte vores spabad.

Fodterapeut og frisør
Du kan få besøg af fodterapeut og frisør i din bolig mod egenbetaling. 

Alternative behandlere
Har du modtaget behandling inden du kom på Hospice og ønsker du at fortsætte med dette, er du velkommen til at invitere din behandler indenfor.