Menu

For pårørende

Det er ofte rart som pårørende at have en funktion, når man kommer på hospice. At kunne hjælpe til med omsorgen, hente drikkevarer, læse op, holde i hånd, vaske tøj eller køre den syge en tur udenfor i kørestol.
 
Tag en snak med sygeplejersken og hør, hvad der er muligt.
 
Livet må gerne leves på hospice
Der er ikke altid behov for, at du sidder tæt på og er stille. Livet må gerne leves på hospice: snakke i telefon, læse avis, se TV, spille et spil, gråd og latter.
 
Kontaktperson for patienten på hospice
Hvis I er mange pårørende og venner omkring patienten, er det godt hvis I udpeger en kontaktperson, der kan hjælpe med at fordele besøg og give informationer videre.
 
At bo på hospice
I boligerne er der dobbelte sovesofaer, som I kan bruge, samt gæsteværelser, der kan benyttes i en kortere periode. Her bedes I selv medbringe sengetøj og håndklæder.

Mærkedage
Hvis I har brug for at festligholde mærkedage, kan det gøres i boligerne eller I kan låne et lokale med plads til 25 personer.
 
Pårørendekøkken
Som pårørende har man mulighed for i pårørendekøkkenet at lave mad samt opbevare brød, pålæg m.m. i køleskabet. Husk at markere alt med patientnavn og dato. Til hver bolig er der derudover et overskab til rådighed.
 
Ansvaret for oprydning i pårørendekøkkenet påhviler de pårørende, som benytter køkkenet.
 
Mad kan indtages i cafémiljøet ved pårørendekøkkenet, spisestuen eller i boligen.
 
Aften for efterladte
Seks til tolv uger efter dødsfaldet vil pårørende blive inviteret til aften for efterladte. Her mødes du på hospice med andre pårørende, som også har mistet. Arrangementet varer i to timer. Du vil møde sygeplejersker, harpeterapeut, præst og frivillige.
 
Meningen med denne aften er dels at gense hospice og dels at mindes og være i sorgens rum. Der vil være mulighed for at tænde et lys denne aften for afdøde.  
 
 
Hjemmesiden er udviklet og hostet af internet 123