Visitation til hospice

De tre hospices i Region Sjælland har egen lokal visitation. Hospice Sjælland, Svanevig Hospice og Hospicegården Filadelfia – har pr. 1. juli 2013 udarbejdet en fælles henvisningsblanket. Prioriter venligst 1. prioritet, 2. prioritet og 3. prioritet på henvisningen.

Til fagpersonale

​Læger med adgang til sundhedsplatformen skal henvise herigennem, såfremt man ikke har adgang til sundhedsplatformen se link for download af henvisningsblanket. 

>> Download henvisning til Hospice Sjælland her

Hvem kan komme på hospice

På Hospice Sjælland tilbyder vi specialiseret palliation til patienter med livstruende sygdom ledsaget af komplekse palliative problemstillinger af fysik, psykisk, social og/eller eksistentiel karakter. Patienter der har behov for specialiseret palliation kan henvises fra diagnosen stilles og i hele sygdomsforløbet og kan henvises uanset, hvilken livstruende sygdom det drejer sig om. Livstruende sygdom kan fx være kræft, ALS, terminale lunge- hjerte- eller nyresygdomme.

Vi tilbyder lindrende behandling og pleje, hvor nærvær og mulighed for livsudfoldelse er i fokus. Man behøver ikke at være døende for at komme på hospice. Vi modtager også patienter med livstruende sygdom, der ikke er døende, men har behov for specialiseret lindring i en tidsbegrænset periode, hvorefter man udskrives fra hospice igen.

Er du i tvivl, om hospice er relevant i din eller din pårørendes situation, så er du velkommen til at kontakte vores visitator tirsdag og fredag på telefon 30520536 mellem kl. 7-14.30.

Frit hospicevalg

I Danmark er der 19 hospices. Man kan frit vælge det hospice man ønsker indlæggelse på. Nogle ønsker ophold i nærheden af egen adresse, mens andre ønsker et hospice, der ligger tættere på familien. For oversigt over danske hospicer henvises til Hospiceguiden Oversigt over hospicer i Danmark - Hospice Forum Danmark. Vælger man et hospice, som ligger udenfor regionsgrænsen, skal man dog være opmærksom på, at der kan blive tale om egenbetaling for transporten til hospice.

Venteliste

Alle hospice har sin egen venteliste. Har man behov for at komme på hospice hurtigt, kan det være en fordel at ansøge flere hospicer samtidig. I Region Sjælland har vi et fælles henvisningsskema, hvor man kan vælge at ansøge ét eller flere hospicer i prioriteret rækkefølge. På Hospice Sjælland visiterer vi tirsdag og fredag. Vores visitatorer laver en individuel vurdering af den enkelte ansøger. De patienter, som vurderes at have det største behov for at komme på hospice, prioriteres først. Der er altså ikke tale om en venteliste baseret på ansøgningsdato, og det kan derfor også være svært at sige noget om ventetiden på en hospiceplads.

For at vi kan vurdere din sag, har vi brug fra en henvisning fra din læge. Desværre oplever vi også, at vi ikke når at tilbyde alle patienter med specialiseret behov en plads. Dog kan du stadig få hjælp til lindring fx via et palliativt team, din læge kan vejlede dig herom.

​Omsorg og nærvær

Få mere information her

​Lindrende behandling og pleje

Lær os bedre at kende

Vil du besøge os?

Hvis du vil besøge os er du velkommen, men ring i forvejen så vi kan tage ordentligt imod dig.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Hospice Sjælland Den Selvejende Institution

Tønsbergvej 61, 4000 Roskilde

Klik her for rutevejledning

CVR: 28944381

Kontaktoplysninger

Telefon: 46 76 29 29

E-mail: info@hosj.dk

Vi hører gerne fra dig.

Vigtig info

Hospice Sjælland kan kontaktes døgnet døgnet rundt.

Hvis du vil besøge os er du velkommen, men ring i forvejen så vi kan tage ordentligt imod dig.

Læs vores privatlivspolitik her