Fysioterapeut på hospice

Ud fra individuel undersøgelse og vurdering, i harmoni med patientens behov og ønsker, tilrettelægges fysioterapien i samarbejde med det tværfaglige team.

Fysioterapeutens opgaver på hospice omfatter behandling, træning, mobilisering og lejring. Vurdering, udlevering og vejledning i brug af relevante hjælpemidler, evt. ansøgning om specielle hjælpemidler.

Fysioterapiens formål

Formålet med fysioterapien på et hospice er, i samarbejde med det tværfaglige team, at tilgodese patientens fysiske, psykiske og åndelige behov.

Lindring af plagsomme symptomer kan omfatte lungeterapi, lymfødem/ødem behandling, lejring, colon massage, neurodynamik og smertebehandling.

Smertelindrende behandling i form af afspænding, massage, berøring, bevægelse og TENS.

Sansestimulering i form af en tur på terassen, mærke vinden, solens varme stråler eller bare tæer på græsplænen. Et lindrende SPA bad med massage.

Træning efter evne i orangeriet 3 gange om ugen for patienter og pårørende med hjælp fra frivillige er en dejlig stund med smil og latter, sved på panden i fælles-skab – deltagelse i seng eller kørestol.

Vejledning og undervisning af personale

I forhold til personalet yder fysioterapeuten individuel rådgivning og vejledning i brug af relevante hjælpemidler, fastlægger mobiliserings- og forflytningsmetoder samt hjælper ved komplekse forflytningsopgaver.

To gange årligt tilbydes “en eftermiddag i ergonomiens tegn” med gennemgang af nye hjælpemidler eller genopfriskning af gamle. Teknisk know how og problemknuseri, udfordringer i hverdagen, egenomsorg og erfaringsudveksling.

​Omsorg og nærvær

Få mere information her

​Lindrende behandling og pleje

Lær os bedre at kende

Vil du besøge os?

Hvis du vil besøge os er du velkommen, men ring i forvejen så vi kan tage ordentligt imod dig.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Hospice Sjælland Den Selvejende Institution

Tønsbergvej 61, 4000 Roskilde

Klik her for rutevejledning

CVR: 28944381

Kontaktoplysninger

Telefon: 46 76 29 29

E-mail: info@hosj.dk

Vi hører gerne fra dig.

Vigtig info

Hospice Sjælland kan kontaktes døgnet døgnet rundt.

Hvis du vil besøge os er du velkommen, men ring i forvejen så vi kan tage ordentligt imod dig.

Læs vores privatlivspolitik her