Sygeplejerske på hospice

Når uhelbredeligt syge mennesker bliver indlagt på hospice medbringer de et helt liv.

Til forskel fra en indlæggelse på de fleste sygehusafdelinger, hvor samspillet mellem patient og personale oftest drejer sig om en specifik sygdom og hvad der deraf følger, vil interaktionen mellem den døende og personalet på hospice oftest ikke dreje sig ret meget om den specifikke sygdom, men mere om symptombehandling og ikke mindst om det menneske og det liv, der er og har været.

Med udgangspunkt i det enkelte menneske

Sygeplejen på hospice tager udgangspunkt i det enkelte menneske. Sygeplejen tilstræber, at være nærværende og nysgerrig på den enkelte patients behov for lindring. Et fokus på det der giver den enkelte patient livskvalitet og, hvad sygeplejen kan gøre for, at lindre de symptomer på sygdom som for den enkelte opleves som plagsomme. 

Sygeplejen på hospice

Hospicepatienter har mange forskellige diagnoser. På hospice er der tale om sygepleje i et felt med komplekse problemstillinger. Mange har udfordringer både fysisk, psykisk, socialt og åndeligt/eksistentielt, hvilket kræver en bred palliativ viden.

Sygeplejeopgaverne er således mangeartet; de spænder fra den vigtige grundlæggende sygepleje til pasning af tracheostomi, colo- og ileostomi og epiduralkateter, blodprøvetagning, kompleks medicinsk behandling, samtaler om den sidste tid og døden og evt. komplicerede familieforhold.

De pårørende på hospice

Samarbejde med pårørende er en stor del af sygeplejen på hospice. Vi bestræber os på, at de pårørende skal føle sig velkomne i huset. At have en uhelbredeligt syg og døende som en af sine nærmeste, har betydning for alle, som er tæt på den syge.

Den oplevelse de pårørende får på hospice, vil de kunne huske resten af deres liv. At føle sig set og at der er plads til sorgens følelser gør, at tillid og tryghed bliver fundament for den tid, der er behov for hospice.

De fysiske rammer indbyder til ro og nærvær, og der er tid til samtale og fordybelse. 

​Omsorg og nærvær

Få mere information her

​Lindrende behandling og pleje

Lær os bedre at kende

Vil du besøge os?

Hvis du vil besøge os er du velkommen, men ring i forvejen så vi kan tage ordentligt imod dig.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Hospice Sjælland Den Selvejende Institution

Tønsbergvej 61, 4000 Roskilde

Klik her for rutevejledning

CVR: 28944381

Kontaktoplysninger

Telefon: 46 76 29 29

E-mail: info@hosj.dk

Vi hører gerne fra dig.

Vigtig info

Hospice Sjælland kan kontaktes døgnet døgnet rundt.

Hvis du vil besøge os er du velkommen, men ring i forvejen så vi kan tage ordentligt imod dig.

Læs vores privatlivspolitik her