Udvikling

Hospice Sjælland ser et fokus på udvikling som en vigtig del af det læge- og sygeplejefaglige arbejde. Videnskabeligt arbejde er med til at udvikle og forbedre behandlingen af uhelbredeligt syges mangeartede symptomer og dermed at øge livskvaliteten for den syge i det palliative patientforløb.

Personalet deltager i konferencer i både ind- og udland, udviklingsseminarer og andet med relevans for udvikling af hospice. 

Hospice Sjælland har deltaget i et projekt, gennemført i samarbejde med Mikrobiologisk Institut, Rigshospitalet. Baggrunden for dette studie er de hyppige forekomster af mundsvamp.

I palliativt regi er svampeinfektion en følge af såvel den ernæringstruede og småtspisende patients reducerede immunforsvar, som eventuel behandling med mange forskellige mediciner, samt følgen af eventuel stråle- og kemoterapi.

Brug af proteser med dårlig pasform, som ofte ses hos dårligt ernærede patienter, samt dårlig mundhygiejne spiller også en rolle.

Formålet med denne undersøgelse er at undersøge forekomsten af mundsvamp i et palliativt behandlingsforløb på Hospice Sjælland ved indlæggelsen samt ved en mikrobiologisk analyse at undersøge eventuelt resistensmønster overfor de kendte mediciner, der benyttes til behandlingen af svamp.

>> Læs mere i “Forskningsaktiviteter på Hospice Sjælland” fra Årsrapport 2015 her.

​Omsorg og nærvær

Få mere information her

​Lindrende behandling og pleje

Lær os bedre at kende

Vil du besøge os?

Hvis du vil besøge os er du velkommen, men ring i forvejen så vi kan tage ordentligt imod dig.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Hospice Sjælland Den Selvejende Institution

Tønsbergvej 61, 4000 Roskilde

Klik her for rutevejledning

CVR: 28944381

Kontaktoplysninger

Telefon: 46 76 29 29

E-mail: info@hosj.dk

Vi hører gerne fra dig.

Vigtig info

Hospice Sjælland kan kontaktes døgnet døgnet rundt.

Hvis du vil besøge os er du velkommen, men ring i forvejen så vi kan tage ordentligt imod dig.

Læs vores privatlivspolitik her