For pårørende

Det er ofte rart som pårørende at have en funktion, når man kommer på hospice. At kunne hjælpe til med omsorgen, hente drikkevarer, læse, holde i hånd eller køre den syge en tur udenfor i kørestol. Hos nogle patienter er der det blotte tilstedevær af en pårørende der er behov for.  

Tag en snak med sygeplejersken og hør, hvad der ville være bedst hos den enkelte. 

Livet må gerne leves på hospice

Der er ikke altid behov for, at du sidder tæt på og er stille. Livet må gerne leves på hospice: snakke i telefon, læse avis, se TV, spille et spil, gråd og latter. Hos nogle patienter kan for mange stimuli være forstyrrende, tal med personalet om, hvad der er bedst hos patienten på dagen. 

Kontaktperson for patienten på hospice
Hvis I er mange pårørende og venner omkring patienten, er det godt hvis I udpeger en kontaktperson, der kan hjælpe med at fordele besøg og give informationer videre.

At være indlagt på hospice

På patientstuerne er der dobbelte sovesofaer, som I kan bruge, samt gæsteværelser, der kan benyttes i en kortere periode. Gæsteværelser fordeles af personalet efter behov. Her bedes I selv medbringe sengetøj og håndklæder.


Mærkedage

Hvis I har brug for at festligholde mærkedage, kan det gøres i boligerne eller I kan låne et lokale med plads til 25 personer.

Pårørendekøkken

Som pårørende har man mulighed for i pårørendekøkkenet at lave mad samt opbevare brød, pålæg m.m. i køleskabet. Husk at markere alt med patientnavn og dato. Til hver bolig er der derudover et overskab til rådighed.

Ansvaret for oprydning i pårørendekøkkenet påhviler de pårørende, som benytter køkkenet.

Mad kan indtages i cafémiljøet ved pårørendekøkkenet, spisestuen eller i boligen.

Køb af mad

Man holder selv regnskab med eget forbrug ved at benytte skemaet ''afregning for mad og drikkevarer''. Prisliste og skema kan fås hos sekretærerne, plejepersonalet eller køkkenpersonalet.

Når du ønsker at afregne, bedes du henvende dig i køkkenet. Du kan vælge at betale efter et måltid, dagligt eller samle sammen til 3 dage. 

Der betales med mobilepay 383845 til Hospice Sjælland.

Afregningsskemaet afleveres til os, når du betaler. Hvis du ønsker en kopi, kan du bede om det i forbindelsen med betalingen.

Se priser og afregningsskemaet her

Aften for efterladte

Seks til tolv uger efter dødsfaldet vil pårørende blive inviteret til aften for efterladte. Her mødes du på hospice med andre pårørende, som også har mistet. Arrangementet varer i to timer. Du vil møde sygeplejersker, harpeterapeut, præst og frivillige.

Meningen med denne aften er dels at gense hospice og dels at mindes og være i sorgens rum. Der vil være mulighed for at tænde et lys denne aften for afdøde.

Links til steder du kan henvende dig når du har mistet: 

www.sorggrupperifolkekirken.dk

www.paaroerendevejviser.dk

​Sorgvejviser - Det Nationale Sorgcenter

​Omsorg og nærvær

Få mere information her

​Lindrende behandling og pleje

Lær os bedre at kende

Vil du besøge os?

Hvis du vil besøge os er du velkommen, men ring i forvejen så vi kan tage ordentligt imod dig.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Hospice Sjælland Den Selvejende Institution

Tønsbergvej 61, 4000 Roskilde

Klik her for rutevejledning

CVR: 28944381

Kontaktoplysninger

Telefon: 46 76 29 29

E-mail: info@hosj.dk

Vi hører gerne fra dig.

Vigtig info

Hospice Sjælland kan kontaktes døgnet døgnet rundt.

Hvis du vil besøge os er du velkommen, men ring i forvejen så vi kan tage ordentligt imod dig.

Læs vores privatlivspolitik her